Karşılaştırmalı Edebiyat Yeni Kayıt Öğrencilerinin Dikkatine

Karşılaştırmalı Edebiyat Bölümü öğrencilerine, öğrencinin program için sınava girdiği yabancı dil dışında, İngilizce, Almanca veya Fransızca dillerinden kendisinin seçeceği birinden bir yıl süreli zorunlu yabancı dil hazırlık programı uygulanır. Bu nedenle, yeni kayıt öğrencilerinin, bölüm tercihlerini yaparken kullandıkları yabancı dilden farklı olan bir dil seçimi yapmaları gerekmektedir. Örneğin, İngilizce’den aldığı puan ile başvuru yapan öğrencilerin Fransızca ya da Almanca dillerinden birini seçerek, 12 Eylül’de yapılacak olan Almanca ya da Fransızca Zorunlu Yabancı Dil Hazırlık Muafiyet Sınavı’na girmeleri gerekmektedir. Bu kişiler, İngilizce Yeterlik Sınavı’na giremezler.

Henüz Yabancı Dil seçimini yapmamış olan ya da yanlışlıkla İngilizce Yeterlik Sınavı için başvuruda bulunmuş olan yeni kayıt öğrencilerimizin aşağıda yer alan dilekçe üzerinde Yabancı Dil seçimlerini yaparak dilekçeyi doldurup 11 Eylül 2017 tarihine kadar bölüm sekreterliğimize başvurmak veya 0222 237 99 13 numaralı telefona fax göndermek suretiyle sınava giriş başvurularını yapmaları gerekmektedir.

ALMANCA-FRANSIZCA-YETERLİK-SINAVI-BAŞVURU-DİLEKÇESİ

Duyurular kategorisine gönderildi